Holifoon

nieuws voor & door huurders van Hoop Liefde Fortuin

Huurverhoging 2016 – check of het klopt!

Een reactie plaatsen

De brief over de huurverhoging is onlangs bezorgd. De huurverhoging mag ingaan per 1 juli 2016. Ook dit jaar is er extra huurverhoging voor wat hogere inkomens. De wettelijke standaard huurverhoging voor een sociale huurwoning* is dit jaar 2,1%. Voor huurders met een inkomen tussen € 34.678 en € 43.784 mag de huurverhoging 3% zijn, en voor huurders met een inkomen van meer dan €43.784 is dat € 5%.

Huurdersorganisatie SHY heeft met Ymere een aantal aanvullende afspraken gemaakt. Daarom is de huurverhoging voor veel huurders minder dan wettelijk is toegestaan. Huurders met een hoge huur en een laag inkomen krijgen soms helemaal geen huurverhoging.

Heeft u 2,6% of meer huurverhoging gekregen, én is uw inkomen na 2014 gedaald naar een andere categorie? Dan is dat reden om Ymere te vragen de huurverhoging aan te passen. U kunt dit verder online uitzoeken via www.huurverhoging.nl, en ook op de website van Ymere is meer informatie te vinden. Via de website van Ymere kunt u ook online bezwaar maken.

Meer over de huurverhoging is te lezen in het Woonlastenmagazine2016 dat deze week ook huis-aan-huis is bezorgd.

Heeft u hulp nodig bij het controleren van de huurverhoging of het maken van bezwaar? Neem dan contact op met Wijksteunpunt Wonen Oost.

Plaats een reactie