Holifoon

nieuws voor & door huurders van Hoop Liefde Fortuin

Overleg met Ymere 2 juli 2019

Een reactie plaatsen

Op 2 juli jl. was het “voorjaarsoverleg” met Ymere. We maakten om te beginnen kennis met Annet Hoogewerf, onze nieuwe gebiedsregisseur. Wij delen graag met u de informatie over de voor alle bewoners belangrijke onderwerpen: Groot Onderhoud in 2020, Overlast, de zonnepanelen, servicekosten 2018 en het gebiedsplan 2020.

In 2020 is het Groot Onderhoud gepland. Niet alleen een schilderbeurt van het houtwerk, maar ook werk aan de galerijvloeren en -hekken, kitvoegen, gevelpanelen en mogelijk meer. Ymere is met de voorbereiding gestart.
Als aannemer is intussen de firma  Lenferink gekozen voor de uitvoering. Als de projectleider is aangesteld komt er eerst nog een schouw met de bewonerscommissie.

We hebben kort gesproken over de vertraging in de afrekening Servicekosten 2018 doordat een nieuw computersysteem in gebruik is genomen. De bewonerscommissie vindt dit erg jammer, dit hoort gewoon voor 1 juli te gebeuren. 

De vragen die we nog hebben over de zonnepanelen zijn voorgelegd. Op welke blokken zijn deze inmiddels wel en niet geplaatst en wat is de verdere planning? Komt er nog een aanbod aan de huurders? De nieuwe contactpersoon had nog geen antwoorden en heeft beloofd hier binnenkort mee te komen.

We hebben aandacht gevraagd voor overlast van fietsen op galerij. Dit is niet toegestaan, zie de leefregels in de hal.  Ymere gaat binnenkort alle bewoners aanschrijven en vervolgens ook handhaven. We hebben ook stil gestaan bij de vele brandjes in de openbare ruimte om ons complex de laatste tijd: diverse malen in de kledingcontainers, recent in twee busjes en in het grof vuil aan de Borneolaan. Allemaal niet heel prettig, maar vooral een kwestie voor stadsdeel en politie.

De bewonerscommissie kan tot september ideeën aandragen voor het Gebiedsplan 2020 van Ymere. We denken aan nieuwe beplanting in bakken op de muurtjes in het korte stukje Borneolaan en/of aan het vergroenen van het binnenplaatsje op de begane grond bij de liften in blok C en/of het plaatsen van regentonnen.

De beide sloten in de hekken aan de Van Eesterenlaan moeten worden nagekeken. Intussen is er een sleutel afgebroken in het slot aan de buitenzijde van de poort naast het huismeesterskantoor. Ymere bleek hier al mee aan de slag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s